Carta d’un lector

Sabies que…

… existeix una beca per fomentar la mobilitat laboral dels joves llicenciats en el marc europeu?

… aquesta beca es diu beca Leonardo i que l’otorga la Unió Europea als organismes que la  sol·licitin?

… aquesta beca proporciona un ajut considerable destinat a la manutenció i al transport del becat a l’estranger?

Segur que sí.

Però espera, això potser ja no ho saps:

Sabies que…

… l’ETSAB no té aquesta beca, només  pel fet que la UPC NI TAN SOLS l’ha sol·licitada?

… a l’ETSAB ni tan sols saben de la vigència d’aquesta beca, i que si comets l’error de trucar a l’àrea de relacions internacionals per demanar-ne informació, et contesten “esto de la beca Leonardo ya no existe, ¿no?”

… la beca Leonardo és un programa anual vigent almenys fins al 2013?

… si demanes ajut al màxim responsable de l’àrea de relacions internacionals de l’ETSAB, que curiosament no és el director si no la “sotsdirectora” (de director o directora, no n’hi ha, pel que sembla), et diu, i cito “com que ja ets arquitecte t’has de dirigir al COAC”?

… la Universitat de Castelló, la Universitat Politècnica de València, la d’Alacant, la d’A Coruña, la Universitat Autònoma de Barcelona, la de Castilla la Mancha, la del País Basc, la de Navarra, i moltes altres sí que han sol·licitat i disposen d’aquesta beca per als seus joves llicenciats? I que en cap d’aquestes universitats el responsable de relacions internacionals t’envia al Col·legi de torn?

… el COAC TAMPOC no demana ni distribueix la beca Leonardo? I no per desconeixement, no, ja que solia fer-ho cada any juntament amb el Col·legi d’Arquitectes de Madrid, sinó, suposadament, per “culpa de la crisi”? Quin organisme destinat al suport d’una professió pot deixar de sol·licitar una beca de mobilitat per a pràctiques professionals en el pitjor moment d’una crisi, i justificar-ho amb la pròpia crisi?

… el Col·legi d’Arquitectes de Madrid segueix sol·licitant, obtenint i distribuint la beca Leonardo als arquitectes de la Comunidad de Madrid que la demanen?

Segur que no.

Però ara ja ho saps. Ara saps que, a l’ETSAB, no es mou un dit per als estudiants o exestudiants. No només no han fet la seva feina amb la beca Leonardo, sinó que no t’assessoren ni saben de cap altra ajuda existent. I n’hi ha. I, sobretot, ara ja saps què passa quan el professorat, sigui per raons nepotistes o no, s’ocupa de responsabilitats administratives que no li pertoquen, i du a terme funcions per a les quals no té ni preparació, ni calendari, ni probablement motivació per poder exercir.

I ara ja no acceptaràs més que et diguin que a l’ETSAB no hi ha calés per a res ni per a ningú. Perquè no  val queixar-se de crisi, quan no s’està fent tot el possible per capgirar la situació. No trobes?

Leave a Reply

Your email address will not be published.