Condensadors de flux

Immersos en una espiral autodestructiva de draps bruts, perspectives incertes i sobres enigmàtics amb premis generosos, ens veiem abocats a buscar fugides físiques i mentals que sobrepassen de llarg tot allò que en algun moment vam planejar.
Ens refugiem en aquella escena en blanc i negre i juganera d’en Billy Wilder. En el condensador de flux d’en Zemeckis quan encara feia pel·lícules interessants. En les mamelles trapelles de Jane Fonda, les patades a la boca d’en Haneke i les explosions d’últim moment d’en John McClane. En la construcció en sec a llocs més freds que el nostre.
Busquem altres llocs on viure i canviar. Mirem amb por i respecte altres escenes i països on deixar de percebre que la destrucció del nostre entorn (física i mental, de nou) s’apodera de les nostres vides.
I ens n’adonem que la fugida no és més que un flux d’anada i tornada que no ens millorarà l’humor ni ens augmentarà les ganes. Però com diuen en aquella pel·lícula llarga i insuportable, no ens prendran pas la llibertat. Ni les expectatives de millorar.

Immersos en una espiral autodestructiva de draps bruts, perspectives incertes i sobres enigmàtics amb premis generosos, ens veiem abocats a buscar fugides físiques i mentals que sobrepassen de llarg tot allò que en algun moment vam planejar.Ens refugiem en aquella escena en blanc i negre i juganera d’en Billy Wilder. En el condensador de flux d’en Zemeckis quan encara feia pel·lícules interessants. En les mamelles trapelles de Jane Fonda, les patades a la boca d’en Haneke i les explosions d’últim moment d’en John McClane. En la construcció en sec a llocs més freds que el nostre.Busquem altres llocs on viure i canviar. Mirem amb por i respecte altres escenes i països on deixar de percebre que la destrucció del nostre entorn (física i mental, de nou) s’apodera de les nostres vides.I ens n’adonem que la fugida no és més que un flux d’anada i tornada que no ens millorarà l’humor ni ens augmentarà les ganes. Però com diuen en aquella pel·lícula llarga i insuportable, no ens prendran pas la llibertat. Ni les expectatives de millorar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.