DIAGONAL.

La revista Diagonal és una publicació trimestral gratuïta sobre arquitectura, espai públic i disseny que va néixer l’any 2002 de la mà d’un grup d’estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona amb l’objectiu de donar veu a l’entorn universitari i canalitzar l’opinió i la crítica en l’àmbit de l’escola.

L’any 2010 Diagonal va emprendre una nova etapa per aconseguir una millora dels continguts, consolidar i diversificar el grup de col·laboradors habituals i ampliar la seva difusió fora de l’àmbit universitari. La revista arriba avui a diverses escoles d’arquitectura i de disseny, a més d’institucions culturals, col·legis professionals i llibreries especialitzades de diverses ciutats catalanes i espanyoles.

Un dels valors característics de la revista Diagonal i el que la diferencia d’altres publicacions dedicades a l’arquitectura, el disseny i l’espai públic és que no es publiquen projectes i aposta principalment per l’article escrit, amb la voluntat de contribuir a la reflexió critica i al debat ciutadà en tot allò críptica de les diverses disciplines (tècniques, humanístiques i artístiques) relacionades amb l’arquitectura, la ciutat i el disseny, i mostrar així el seu alt valor cultural i social.

La revista va ser premiada l’any 2012 amb la Medalla COAC que concedeix el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya per la seva tasca en favor de la difusió i la millora de la cultura arquitectònica.


Direcció: Ricard Gratacòs Batlle, Guim Espelt Estopà, Carles Bárcena
Disseny i web: Guim Espelt Estopà
Correcció de textos: Maria Badia Rabassa

Redactors habituals: David Bravo, Nil Brullet, Guim Espelt, Joan Florit, Alberto Hernández, Oscar Linares, Maria Picassó, Maria Sisternas,

Han col·laborat amb la revista: Albert Albareda, Joel Bages, Carles Baiges, Cristóbal Bryjowski, Dani Carrero, Isabel Carreras, Joanaina Font, Eulàlia Gómez, Laia Gordi, Xavier Irigoyen, Jaumet, Dani López-Dóriga, Dani Malet, Miruna Pavoni, Melisa Pesoa, Jorge Rovira, Jordi Safont-Tria, Marçal Tarrida, María del Mar Tomás, Jordi Torà, Rosina Vinyes, Alvaro Valcarce.

Agraïments especials i articulistes convidats: Fernando Alvarez Prozorovich, Pedro Azara, Manuel Delgado, Julià Esteban Chapapría, Marta Llorente, Ángel Martín Ramos, Luís Martínez Santa-María, Maurici Pla, Xavier Pouplana, Elisa Valero.

Han format part de l’equip de direcció de la revista: Albert Comerma, Roger Blasco, Anna Mañes, Andreu Griñó.

Durant els darrers anys han col·laborat amb nosaltres les següents institucions i empreses: Escofet, Pidemunt, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Museu del Disseny, Museu d’Art Contemporani de Barcelona, Technal, Breinco, Gustavo Gili, Mercat de les Flors, Hormipresa, Museu d’Història de Barcelona, Iguzzini, Cemex, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Universitat Politècnica de Catalunya.


Edita:
Associació revista Diagonal
avda. Diagonal 649 3r pis
08028 Barcelona

ISSN 2013-651X (versió paper) // ISSN 2013-6528 (versió digital)


Contacte:

Si vols contactar amb l’equip de la revista, pots escriure a mail@revistadiagonal.com

Si et vols posar en contacte amb algun dels autors, pots enviar un correu a autor@revistadiagonal.com indicant amb qui vols contactar i li farem arribar la proposta.Premsa

Descarrega’t aquí el dossier de premsa amb les tarifes per publicitat.